Wednesday, January 19, 2011

ATTENTION TO PESERTA TEKA-TEKI TEKA-TEKUK

Teka-Teki Teka-tekuk @Cerita-Ceriti Ibu Ayra tak berapa mendapat sambutan. Ntahlah, mungkin sebab blog aku bukan blog popular sebab tu tak ramai yang berminat nak join. Memang sudah ketentuan ilahi, 10 orang join Teka-Teki teka-Tekuk@Cerita-Ceriti Ibu Ayra yang dateline adalah pada 11.1.11.

Meh kita tengok peserta yang join dan jawapan2 yang diberikan:

1. nanakimie
- ayra main-main siku ibu
- ayra peluk kain batik ibu

2. nad @ mamazakwan
- gentel2 bra ibu ayra
- usap2 siku ibu ayra

3. Cute Mum
- Tarik2 rambut ibu
- Gentel telinga ibu

4. Nana
- gentel2 rambut ibu dia
- masukkan tangan dalam telinga ibu dia

5. Nadratul
- kena pegang2 siku
- kena cium dulu banyak2 kali

6. nEa FleriDa
- kena hisap jari ibunya dulu
- ibu ayra kena gosok2 tapak kaki ayra dulu

7. wananissorfina
- pegang siku ibu
-????

8. Yan
- Ibu gentel telinga ayra
- Ibu garu2 belakang ayra

9. mamatomel
- Main rambut ibu Ayra n rambut Ayra sendri, lilit2 kat jari
- Genggam jari ibu Ayra @ pun Ibu Ayra pegang jari Ayra

10. cikpuanhady
- Main-main telinga ibu, ala-ala gentel
- Main-main tangan ibu, especially part siku, ala-ala gentel jugak..

Untuk makluman, tiada satu pun jawapan yang betol. Sebab 2 jawapan yang betol adalah:

1. Ayra gentel2 tahi lalat (sebesar 2mm je tahi lalat tu) di tangan kanan aku. Kalau aku tak bagi or cakap tahi lalat tu hilang, for sure dia akan nangis nak jugak2 gentel2 tahi lalat tu. Sampaikan maktok aku merangkap tok nek ayra cakap dia, terkeluaq tahi lalat ibu tu baru dia tau.

2. Ayra akan cium lengan ibu sampai terlena. Kadang2 terlena dalam keadaan mulut yg muncung, sebab tengah kiss lengan ibu.

Memang lain dari yang lain kan?

Terima kasih bebanyak untuk semua yang sudi join. Susah sangat ke nak teka ekk? Sebab tu ke tak ramai yang join. Disebabkan tu, aku decide nak bagi cenderahati buat kesemua 10 org yang join. Rezeki korang nih. Tapi aku blom decide nak bagi apa. Bagi aku sket masa ok.

Tapi korang kena pastikan yang korang emailkan detail (nama penuh, address, no.h/p) untuk urusan pengeposan cenderahati tersebut.

Email aku: rosrusli@gmail.com

Tiada dateline utk menghantar email details korang tu. Harap maklum! Lagipun boleh aku pikir apa yang aku nak bagi kat korang semua. Jasa korang semua sangat aku kenang.

pssst: walaupun tak ramai join teka-teki nih, insyaallah pasnih aku akan buat GA plak.


14 comments:

Myra Jay said...

huhuu, nmpaknya MJ xsempat join la.. huhu
Nanti wat CGL lagi ye, MJ nak terjah.. hehee

nanakimie said...

wah..baek ati neh nya ibu ayra neh:)tq!t kta anta email yer:)

Ibu Ayra said...

MJ: insyaallah nanti nak buat GA plak...tapi teka-teki simple nih pun tak ramai yg join...agak sedey la sket...

nanakimie: sekali sekala... what u give, u'll get back...insyaallah...

SyUhAdA said...

besnye sape yg join..
syu x smpat nak join..~

..m@m@ T0meLL.. said...

huhu mmg lain dr yg len feel nk tdo aiya ye..
tq ibu alya,teka slh pn dpt cenderahati..
he3 suke sgt
time acihhh

nanakimie said...

hehe..betul2:)moga bertambah rezeki sis sekeluarga:)kta da email da kat sis:)

Nana said...

slow nak buka email
anta alamat sni je la hehe

fauzana ismail
no 16 lrg enggang 6
taman keramat
54200 kl

Ibu Ayra said...

syu: sapa tau rezeki syu di tempat lain...

mama tomel: bukan Alya tapi Ayra... tak salah kan berkongsi rezeki dgn org lain...saya seronok kalau kwn2 suka...

Ibu Ayra said...

nanakimie: alhamdulillah...tima kasih ye sudi join...

nana:orait, noted...TQ ya...

tomatokering :) said...

waa tataw pon ade tek2 nie? huhu btw kongrets semua ! :D

cikpuanhady said...

thanks ibu ayra coz sudi bagi hadiah walau tak mengena..hihihi

rasanya ramai yg tak join ni sebab tak tahu..sapa pon dah nak dekat due baru tahu..

btw, saya ada buat tq entri..publish jam 8.23 pagi jap lagi..

kat blog ni Jom skodeng :Notre Belle Histoire

jemput join my contest

Jom join :Ada 2 contest yang boleh disertai

Ibu Ayra said...

tomatokering: pasnih kena rajin2 jenguk blog akak lah ek... tq dah jadi follower

has: sekali sekala berkongsi dgn kengkwn...ok gak kan...orait, japgi ros jenguk blog has ekk...insyaallah nanti ros join contest tu...

Yan said...

loor ye ke... gentel tahi lalat upenye.. huhu..
kelakar pun yer..

tak terpk langsung

Ibu Ayra said...

Yan: memang lain dari lain...ros sendiri pun tak ingat bila dia start buat keja tu... tapi kalau ros ada dekat dia, mesti dia nak gentel tahi lalat especially time nak isap susu atau nak tido...

Post a Comment

 

blogger templates | Make Money Online